Зберігав зброю та облаштував нарколабораторію: столичні правоохоронці затримали зловмисника

22 липня 2022

У гаражі, який належить затриманому, поліцейські виявили пістолет, набої, наркотичні речовини, а також 1,5 кілограми речовини та понад 30 літрів рідини, які використовуються для виготовлення психотропів. Відносно уродженця Київщини розпочато два кримінальних провадження

Слідчі Дніпровського управління поліції міста Києва спільно з працівниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва викрили чоловіка, який зберігав зброю та займався виготовленням наркотичних речовин. Таким був результат відпрацювання оперативної інформації, яку правоохоронці отримали напередодні.

Старший слідчий Дніпровського управління поліції Олександр Майборода повідомив, що поліцейські провели обшуки за адресами мешкання чоловіка та в гаражному приміщенні, яке йому належить:

«Під час обшуку гаражного боксу, ми виявили пістолет та 19 набоїв до нього. Спільно із колегами з Департаменту боротьби з наркозлочинністю ми вилучили у наркоділка 15 грамів речовини, схожої на амфетамін, 10 грамів рослинної речовини зеленого кольору, ймовірно, канабіс, електронні ваги, лабораторний термометр, ємкості із залишками наркотичних засобів. Крім цього, під час обшуку ми знайшли 1,5 кілограма порошкоподібної речовини жовтого кольору та понад 30 літрів рідини, які використовуються для виготовлення психотропів. За однією із адрес проживання чоловіка слідчо-оперативна група вилучила ще 8 набоїв та 20 грамів речовини, схожої на канабіс. Усі вилучені предмети та речовини ми направили на відповідні експертні дослідження, а зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Київщини, 1983 року народження, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання амфетаміну».

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, та за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Санкція найбільш тяжкої статті передбачає до восьми років позбавлення волі.
«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні злочинів.

Після завершення всіх експертиз можлива додаткова кваліфікація правопорушень. Досудове розслідування триває», — додав старший лейтенант поліції Олександр Майборода.