Міграційні поліцейські столиці викрили канал незаконного перетину держкордону

28 липня 2022
Міграційні поліцейські столиці викрили канал незаконного перетину держкордону

Нещодавно співробітники міграційної поліції столичного Главку викрили канал незаконного перетину державного кордону України

Злочинна схема була організована двома чоловіками. Правопорушники виготовляли документи щодо псевдо волонтерської діяльності, які дозволяли іноземцям тимчасово проживати в Україні. Вартість послуги становила 26 000 гривень.

Злочин було викрито під час реалізації оперативної інформації працівниками управління міграційної поліції столичного Главку спільно зі слідчим управлінням за процесуального керівництва Київської міської прокуратури. Правоохоронці спрацювали професійно та злагоджено. Зловмисників затримано у порядку ст.208 КПК України на гарячому – під час отримання грошей за надані послуги.

«Донеччанин та киянин, 1982 та 1980 років народження, виготовляли документи щодо псевдо волонтерської діяльності, за допомогою яких іноземці мали змогу отримати посвідки на тимчасове або постійне проживання на території нашої держави. Вартість такої послуги становила 26 000 гривень. Як нам стало відомо, у такій послузі порушники не відмовили й громадянину росії. На місці затримання одного із зловмисників, у його дружини ми вилучили отримані ним кошти. У подальшому провели обшуки за адресами мешкання фігурантів та обшукали автомобіль, звідки вилучили гроші, чорнові записи, документи, мобільний телефон. Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання», – повідомив начальник управління міграційної поліції столичного Главку Денис Дем’янюк.

Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

«Ми продовжуємо максимально забезпечувати правопорядок, допомагати жителям, а також виявляти диверсійно-розвідувальні групи», - зазначив керівник поліції Києва Іван Вигівський.