Претенденти на портфель Джонсона зійшлися у жорстких теледебатахм

27 липня 2022
Претенденти на портфель Джонсона зійшлися у жорстких теледебатахм

Претенденти на посаду прем’єр-міністра Британії Ріші Сунак і Ліз Трасс посперечалися через свої бачення майбутнього британської економіки під час перших теледебатів

Кандидати на посаду прем'єра не втрималися від взаємних нападок у годинному спеціальному випуску BBC.

Сунак сказав Трасс, що її план скорочення податків "приведе до нещастя мільйони людей" і коштуватиме консерваторам наступних виборів.

Трасс сказала, що запроваджене ним підвищення податків призведе до рецесії.

Час від часу між учасниками дебатів спалахували гострі суперечки. Окрім розбіжностей щодо податків, обидва кандидати звинуватили одного в недостатній жорсткості щодо Китаю в минулому.

Прихильники Трасс після дебатів звинуватили Сунака в надмірній агресивності, на що в таборі ексміністра пролунализаперечення.

Наприкінці дебатів у опонентів спостерігалася більш примирлива позиція: Ліз Трасс сказала, що "хотіла б", щоб Ріші Сунак був у її команді, якщо вона стане прем’єр-міністром. Ексміінстр фінансів високо оцінив позицію опонентки щодо Росії.

Але суперечка щодо податків на початку дебатів вийшла домінуючою.

Sky News наводить результати опитування Opinium після дебатів, за яким виступи кандидатів отримали приблизно однакову оцінку: 39% віддали перевагу Сунаку, 38% - Трасс.

Аудиторія студії повністю складалася з людей, які голосували за консерваторів на останніх загальних виборах, і частіше аплодувала Ріші Сунаку.

Його команда наполягає, що його виступ показує, що він "переміг у суперечці про економіку".

Але за останніми коефіцієнтами букмекерів Ліз Трасс є фаворитом на лідерство серед консерваторів.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак у суботу назвав себе аутсайдером у змаганні за посаду наступного прем'єр-міністра країни.