Перша група рятувальників ДСНС прибула до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу

09 лютого 2023

Частина зведеного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій, до складу якого увійшли рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування, пожежні-рятувальники, медики, кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування, вже прибули до аеропорту м. Газіантеп і готові вирушити до місця проведення пошуково-рятувальних робіт, щоб приєднатися до міжнародної команди пошуковців

Друга група рятувальників прямує наземним шляхом і приєднається до колег одразу по прибуттю на місце призначення.

Нагадаємо, загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України направлено 87 чоловік особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук зауважив, що відповідно до наказу Голови Служби Сергія Крука, в цю місію відібрані найбільш підготовлені фахівці, які вміють працювати під час землетрусів, під час техногенних завалів. Основне завдання — пошук і рятування вцілілих громадян під завалами, надання їм домедичної допомоги.

"Те обладнання, яке було сформоване в складі цього загону, а також 10 пошуково-рятувальних собак, були направлені, щоб здійснювати ефективно пошуки та рятування людей в завалах. Команда попередньо була мобілізована на 10 діб, але зважаючи на оперативну обстановку, буде окремо рішення, скільки буде перебувати», - сказав Володимир Демчук.

Групи забезпечені супутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою та всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції.