Хочу співати й досягати висот тут, в Україні!

20 лютого 2023

Мене багато запитують про моє сьогодення, про емоції, які переживаю…Я намагаюся продовжувати займатися усім, що стосується моєї співочої справи, приймаю участь у волонтерських проектах, коли є можливість виступати перед нашими військовими, відкладаю свій розклад на другий план і співаю для них. Мені особисто такі зустрічі додають сили, віри, енергії жити й співати далі

Що стосується внутрішніх переживань, то в цьому плані така найстрашніша подія як війна багато чого розставила на свої місця. Перш за все, вона навчила не бояться вчинків, не перекладати відповідальність і прийняття рішень на когось-іншого.

Я з України! І це ніколи не зміниться. Війна дала більш глибоке розуміння українськості. Попри всі руйнації, труднощі, горе і втрати війна дала простір для переосмислення. Війна дала поштовх для того, щоб зовсім по-іншому подивитися на багато речей, подій, людей. Це пов’язано, як зі сферою мого творчого життя, так і взагалі. Багато чого, що до війни здавалося важливим, з її приходом втратило вагу. На перший план вийшли ціннісні моменти й якості.

Дуже радію висновку: саме завдяки війні справжніх людей виявилося набагато більше. Ми зрозуміли, що означає бути громадянами своєї держави. Ми усвідомили, що у часи небезпеки повинні, кожен на своєму місці, уміти підтримати й захистити те, що для нас найцінніше – свою сім’ю, свій дім, своє місто, свою країну. Захистити не тільки, як сьогодні зі зброєю в руках, а й завтра чи післязавтра через справжню увагу до розвитку всіх напрямків нашої життєдіяльності - освіти, культури, науки, економіки, підприємництва.

Хочу жити, творити, співати, досягати висот тут, в Україні! Хочу щоб ми пройшли цю війну і стали тільки сильнішими, щоб країна розвивалася й ішла вперед! Дуже хочу в це вірити!

Анна Мазур, українська співачка