Парламент Чорногорії засудив збройну агресію рф

02 серпня 2022
Парламент Чорногорії засудив збройну агресію рф

Скупщина Чорногорії засудила збройну агресію росії проти України та підтримала територіальну цілісність і суверенітет нашої держави

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Твіттері.

«Ще один потужний жест високоцінної підтримки з боку Чорногорії – Резолюція Скупщини засудила збройну агресію росії проти України та рішуче підтримала територіальну цілісність і суверенітет України», - наголосило зовнішньополітичне відомство.

За інформацією Балканського оглядача, за відповідну резолюцію ввечері 30 липня проголосувало 77 депутатів парламенту Чорногорії: за - 55, проти - 18, троє утрималися.

Документ подала до парламенту Соціал-демократична партія (SDP) спільно з Демократичною партією соціалістів (DPS) і Боснійською партією (BS). У ньому парламент Чорногорії рішуче засуджує відкритий акт агресії та військового втручання, здійснений збройними силами рф проти України як незалежної та міжнародно визнаної держави, закликає владу рф терміново припинити військові дії та припинити акт агресії, який прямо підриває суверенітет і територіальну цілісність України, руйнує військові та цивільні об’єкти та ставить під загрозу життя мільйонів людей, переважно цивільних.

Як повідомлялося, на початку червня уряд Чорногорії ухвалив рішення про надання Україні додаткової допомоги, зокрема військової.

Джерело Укрінформ