Очільник МВС Клименко про «Гвардію наступу»: опанувати воєнне мистецтво і влитись у Сили оборони

19 квітня 2023
Очільник МВС Клименко про «Гвардію наступу»: опанувати воєнне мистецтво і влитись у Сили оборони

Україна готується до контрнаступальних дій, бо її незмінна мета чітко окреслена Президентом Володимиром Зеленським – повна деокупація українських територій

Зараз ми на етапі, який передує наступу – це накопичення ресурсів за допомогою наших партнерів та концентрація власних можливостей. Українці, кожен на своєму місці, намагаються наблизити перемогу, так чи інакше вплинути на те, щоб контрнаступ Сил оборони був максимально успішним.

Очільник МВС Ігор Клименко зазначив, що для відомства, яким він керує, пріоритетно робити все можливе для того, щоб бойові підрозділи Нацгвардії, Прикордонної служби, Нацполіції були готові до будь-яких жорстких відповідей ворогу на театрі бойових дій. «Другий пріоритет – утримати криміногенну ситуацію в країні», - додав міністр. І це досі не всі напрямки роботи МВС. Величезний пласт роботи - документація воєнних злочинів. Фронт, який після кожного ворожого ракетного удару тримають рятувальники та пожежники, також є не менш важливим.

Окремий акцент робить міністр Клименко на аспектах підготовки фахових штурмових бригад «Гвардії наступу»». Ініціатива створення бригад вийшла з МВС, була узгоджена з Верховним Головнокомандувачем, підтримана Головнокомандувачем ЗСУ та головне – дуже добре сприйнялася у суспільстві. Тож міністр сподівається, що сформовані штурмові підрозділи, ядром яких є досвідчені військовослужбовці та поліцейські, швидко опанують комплексний підготовчий курс та увіллються у Сили оборони. «Ми робимо все для того, щоб період навчання і злагодження були максимально ефективними» - підкреслив керівник МВС.

«Наразі фактично укомплектована об’єднана штурмова бригада Нацполіції «Лють», - повідомив в. о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський, котрий разом з міністром Ігорем Клименком відвідав тренування бійців новоствореного підрозділу. «Це перший досвід Нацполіції, таких бригад раніше не було, хоча поліцейські у період війни, починаючи з 2014 року, також залучалися до ведення бойових дій у складі зведених загонів. Штурмова бригада «Лють» - це вже окремий підрозділ, який має відповідні функції, які на законодавчому рівні були прийняті та затверджені Президентом України», - доповів в. о. керівника Нацполіції України. «У нас є дуже багато вмотивованих хлопців та дівчат, які вирішили служити у штурмовій бригаді», - з гордістю зазначив Вигівський.

112

В. о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський

У профільному експертному середовищі стверджують, що «Гвардія наступу» - це сучасні підходи і практики, методи навчання та підготовки. «Ми будуємо політику на тому, що максимальна кількість бійців має бути не враженою. Для цього вони мають бути підготовлені, екіпіровані, озброєні», - наголосив глава МВС.

Едуард Єфіменко