МЗС: Заяви конгресменки Спартц про начебто зв’язки керівництва України з росією - маніпуляція

11 липня 2022
МЗС: Заяви конгресменки Спартц про начебто зв’язки керівництва України з росією - маніпуляція

У Міністерстві закордонних справ вважають заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц про начебто зв’язки керівництва України з росією маніпуляцією і спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди

Про це йдеться у дописі речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці.

Він акцентував, що Україна глибоко вдячна Сполученим Штатам Америки за непохитну підтримку в протидії агресії росії, і відзначив особисту роль президента Джозефа Байдена у консолідації цих зусиль. На цьому тлі масштабної підтримки особливо контрастують останні дії та заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц, зауважив речник МЗС.

«Вони є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США. Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців», - зазначив Ніколенко.

За його словами, особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження.

«Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України», - зауважив речник МЗС.

Він підкреслив, що українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки.

«Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі», - зазначив Ніколенко.

Насамкінець він висловив переконання, що жодні заяви та провокації не підірвуть той високий рівень довіри, що встановився між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, Андрієм Єрмаком та Джейком Салліваном, Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, а також іншими високопосадовцями України та США.

Як повідомлялося, членкиня Палати представників США Вікторія Спартц у п’ятницю звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком.