Кіберполіція викрила шахрая, який продавав військовим неіснуючу амуніцію

28 квітня 2023

Зловмисник в соцмережі Інстаграм стежив за офіційною сторінкою магазину, відслідковуючи потенційних покупців тактичного спорядження та в подальшому писав їм від імені менеджера

Від замовників чоловік вимагав передоплату, після чого на зв'язок із ними більше не виходив. Порушник ошукав щонайменше 8 військовослужбовців.

Слідчі Подільського управління поліції за оперативного супроводження співробітників кримінальної поліції, працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили фігуранта, який налагодив схему незаконного збагачення шляхом обману військових на продажі необхідної їм амуніції.

Аби встановити більш довірливі відносини, підозрюваний пропонував клієнтам знижки у разі надання ними підтверджуючих документів про проходження служби у тому чи іншому підрозділі.

Після сплати частини суми коштів за «товар», фігурант зникав. Наразі досудовим розслідування встановлено, що порушник ошукав щонайменше 8 військовослужбовців на суму близько 60 000 гривень.

Поліцейські за силової підтримки спецпризначенців полку №1 затримали чоловіка. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Мапа порталу