Україна просить Естонію допомоги з пальним – це критично для аграріїв

13 травня 2022
Україна просить Естонію допомоги з пальним – це критично для аграріїв

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк закликала прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас розглянути можливість допомоги нашій країні з постачанням пального

Про це Кондратюк написала у Фейсбуці.

«Також попросила Прем'єр-міністерку Естонії розглянути можливість допомогти Україні з поставками палива, що є критично важливим для наших аграріїв та громадян», - написала Кондратюк.

Вона обговорила із главою уряду питання продовольчої безпеки, адже в Естонії занепокоєні тим, що блокування російськими окупантами експорту українського зерна може призвести до проблем з нестачею продовольства в усьому світі.

«У зв'язку з цим, звернулася до Каї Каллас з проханням сприяти у налагодженні альтернативних шляхів експорту українського зерна», - додала заступниця Голови ВР.

Кондратюк та Каллас предметно обговорили підготовку шкільної системи Естонії до нового навчального року. Йшлося про необхідність українських родин з дітьми активніше реєструватися, щоб естонський уряд розумів, скільки потрібно створити місць та можливостей в естонських школах для навчання та адаптації наших дітей.

Нині в Естонії перебувають 35 тис. українців, з них 44 % — це діти.«Ми також розраховуємо на допомогу уряду Естонії в адвокації надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС», - зауважила Кондратюк.Як повідомляв Укрінформ, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч з президентом Естонії Аларом Карісом, під час якої наголосила на тому, що демократичний світ має об’єднатися, зупинити навалу рф та переглянути систему міжнародної безпеки.

 

Джерело Укрінформ