У планах - відібрати мотивований, загартований особовий склад, з яким вирушимо на кордон - командир штурмової бригади «Буревій»

20 лютого 2023

Навесні 2022 року під керівництвом Юрія Обихода в районі Рубіжного, що на Луганщині, було відбито всі спроби ворога здійснити прорив

Сьогодні він командир однієї зі штурмових бригад «Гвардії Наступу». За стійкість і мужність, проявлені під час надання відсічі ворогу, міністр внутрішніх справ України вручив захиснику державну нагороду - медаль «Захисник Вітчизни».

Юрій Обиход служить у лавах Нацгвардії з 2017 року. Повномасштабне вторгнення рф зустрів на Луганщині - поблизу Сєвєродонецьку, а за кілька днів командир загальновійськового резерву батальйонно-тактичної групи НГУ став на захист Рубіжного.  

«Ми здійснювали вогневе ураження противника. Тоді були поранені у складі мого резерву. Пам’ятаю кожного, кого виносив на руках і надавав допомогу», - розповів нацгвардієць.  

Також військовослужбовець згадав, як він із побратимами утримував місто Рубіжне. Юрій підкреслив, що під час вуличних боїв українські захисники боролися за кожен дім та цеглину.  

У травні українським бійцям довелося відступати з Рубіжного. При цьому, за словами Юрія, він був крайнім офіцером Національної гвардії України, який вийшов із міста. 

Тоді було знищено переправу через річку, але під час відступу нашим захисникам вдалося уникнути втрат. Після нацгвардієць продовжував захищати Україну поблизу Сєвєродонецька. 

«Всі мости до міста були вже повністю пошкоджені. Це дуже ускладнювало ведення бойових дій. Евакуація поранених могла проходити до кількох годин. Проте у нашому підрозділі всі залишилися живі», - зауважив командир.  

Ще у грудні нацгвардієць протистояв ворогу Бахмутському напрямку, а зараз він сконцентрований на нових задачах, що стосуються командування штурмовою бригадою «Буревій»: 

«У планах - відібрати мотивований, загартований особовий склад, з яким вирушимо на кордон нашої держави. Не важливо, де це буде - Луганський напрямок чи Донецький. Чи навіть Крим, де колись бував на курортах». 

Також найбільшим бажанням військовослужбовця залишається перемога України, яку він прагне наблизити якнайшвидше.