"Рамштайн-10": з'явилася реакція Зеленського на постачання нової зброї Україні

17 березня 2023

 

Президент України прокоментував результати засідання Контактної групи з питань оборони України, так званий "Рамштайн-10"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватися.

"Сьогодні був плідний міжнародний день для нашої держави, для нашого захисту. Відбулось чергове засідання у форматі "Рамштайн", уже десяте. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, танки, захист українського неба – все це обговорювалось. Є рішення", - повідомив він у вечірньому відеозверненні.

Зеленський також подякував партнерам, зокрема США, які координують засідання у форматі "Рамштайн", за готовність допомагати Україні.

 

"Особливо зараз це важливо – коли відчувається, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватися", - сказав він.

Президент наголосив, що немає такого терориста, який міг би нарощувати свій потенціал у протистоянні з вільним світом.

"Росія - не виключення. Треба постійно посилювати тиск за терор. Тиск у нашій обороні, у санкціях проти Росії, у знищенні шляхів обходу санкцій російською державою та її компаніями, у політичному та юридичному тиску. Чим більше тиску буде, тим швидшим буде рух до відновлення нашої територіальної цілісності і міжнародного правопорядку. Робимо все, щоб партнери це відчували. Цю необхідність тиснути й надалі. Крок за кроком. Безупинно", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялось, 15 березня, відбулося десяте засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10").

На початку засідання міністр оборони США Ллойд Остін заявив, зокрема, про збільшення кількості країн, які беруть зобов'язання посилити українську систему ППО. Також, за його інформацією, дев'ять країн мають намір передати Україні понад 150 танків Leopard. Остін уточнив, що мова йде про формування понад 9 бронетанкових бригад.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що сьогоднішня зустріч у форматі "Рамштайн" "вселяє оптимізм", адже йшлося про посилення протиповітряної оборони, постачання боєприпасів, навчання та формування "броньованого кулака".

Джерело УНІАН