Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – підозрюється мешканець Запоріжжя

31 січня 2023
Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – підозрюється мешканець Запоріжжя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)

За даними слідства, чоловік спільно з іншими особами налагодили схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних через пункт пропуску з Польщею. Завдяки внесенню недостовірних відомостей до системи «Шлях» водії призовного віку могли виїжджати за межі України нібито з гуманітарних питань від фейкового благодійного фонду. Вартість такої послуги оцінювали близько 250 тис грн з людини.

Громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів.

Під час обшуків за місцем проживання у нього вилучено банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чисті бланки різних документів, штампи та печатки невідомого походження, а також майже пів мільйона гривень.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.