Міланович заявив, що Крим "не буде Україною": з'явилася реакція МЗС

31 січня 2023
Міланович заявив, що Крим

Президент Хорватії стверджує, що Київ "не звільнить" окупований півострів і застеріг від протистояння РФ

Президент Хорватії заявив, що тимчасово окупована Росією АР Крим "ніколи більше не буде Україною". Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними такі висловлювання.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко на своїй Facebook-сторінці у вівторок, 31 січня.

"Президент Хорватії Зоран Міланович вважає, що Крим більше ніколи не буде Україною. Він також застеріг від протистояння Росії, яка має ядерну зброю… Ми вважаємо неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України", - зазначив чиновник.

За його словами, з такою риторикою у 1990-х роках Міланович навряд чи міг сподіватися президентське крісло, коли Хорватія виборювала збереження своєї державності. Крім того, навряд чи його електорат погодився б заплющити очі на окупацію частини території країни.

"Нагадаю, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Однак завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави", - наголосив Ніколенко.

Спікер МЗС додав, що Україна високо цінує уряд Хорватії та хорватський народ "за непохитну підтримку українців у боротьбі проти агресії Росії".

Як повідомлялося раніше, міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з міністром оборони Хорватії Маріо Баножичем.

Крім того, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем.