Керівництво поліції Києва зустрілось із Послом Ірландії в Україні щодо безпекової ситуації в місті

29 червня 2022
Керівництво поліції Києва зустрілось із Послом Ірландії в Україні щодо безпекової ситуації в місті

Іноземні делегати обговорили рівень злочинності та стан захищеності місцевих мешканців в умовах воєнного стану

27 червня, у Головному управлінні Національної поліції в місті Києві відбулась робоча зустріч представників посольства Ірландії в Україні. Серед присутніх іноземних делегатів посол Ірландії Тереза Мартіна Хілі, Генеральний Директор Департаменту корпоративної служби Барбара Джонс та старший інспектор поліції Ірландії Вінсент О’Салліван.

Керівник столичної поліції Іван Вигівський розповів іноземним колегам про криміногенну ситуацію в місті:

«Сплеску злочинності у столиці не спостерігається, ситуація контрольована. Однак на прикладі вчорашнього ракетного обстрілу одного із районів Києва, небезпека таких атак зі сторони ворога все ж залишається. Ми продовжуємо максимально забезпечувати правопорядок у Києві, допомагати жителям, а також виявляти диверсійно-розвідувальні групи».

Крім того, генерал поліції зауважив, що багато місцевих виїхало із столиці ще у перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Тож поліцейські були постійно присутні на вулицях Києва аби запобігти мародерствам. У зоні бойових дій поліцейські Києва також несуть службу, і на жаль, на днях там загинув один з наших співробітників внаслідок ракетного обстрілу.

Генеральний Директор Департаменту корпоративної служби Барбара Джонс подякувала керівнику поліції Києва за презентацію та висловила співчуття з приводу втрати колег та вдячність за службу у такий нелегкий час:

«Моя задача оцінити ситуацію в Києві та надати рекомендації щодо можливості поновлення роботи посольства Ірландії в Києві. Також хочу запросити вас відвідати нашу країну та разом з правоохоронцями Ірландії будемо раді поділитися робочим досвідом та отримати його від ваших колег».

У свою чергу посол Ірландії Тереза Мартіна Хілі зазначила, що слідкує за ситуацією в Києві та спостерігає за роботою поліції столиці, за що висловила вдячність правоохоронцям. Також до обговорення приєднався старший інспектор поліції Ірландії Вінсент О’Салліван, який сказав, що захоплюється роботою поліції в у мовах воєнного стану.

Він наголосив на тому, що українцям, які наразі перебувають в Ірландії, всебічно надається допомога по облаштуванню та запропонував підтримку поліції Ірландії у пошуку безвісно зниклих осіб чи інших напрямках роботи столичної поліції.

По закінченню візиту поліцейські обмінялися контактами з іноземними делегатами та подякували одне одному за змістовну зустріч.