Ігор Клименко: Міністерство внутрішніх справ готує проєкт закону, який забезпечить надійне функціонування правоохоронної системи

23 травня 2023
Ігор Клименко: Міністерство внутрішніх справ готує проєкт закону, який забезпечить надійне функціонування правоохоронної системи

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів робочу зустріч з представниками відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні (INL)

На ній він повідомив, що за дорученням Президента України в МВС готують об'ємний документ, метою якого є формування нового безпекового середовища в країні.

Міністр розповів представникам посольства, що сьогодні в Україні формується комплексний стратегічний план реформування нашої системи правопорядку – усіх правоохоронних органів та прокуратури.

“Уряд вже готує план практичних заходів під цю стратегію. Ми вже також напрацьовуємо свої пропозиції. Це буде достатньо об'ємний документ, бо наші правоохоронні органи мають ефективно реагувати на ті виклики, які будуть після війни. Також Міністерство внутрішніх справ готує проєкт закону, який забезпечить надійне функціонування правоохоронної системи і забезпечить саме безпеку наших громадян після війни”, - сказав Ігор Клименко.

Також він додав, що МВС запрошує до співпраці міжнародних колег, організації та безпосередньо INL. Адже в результаті має бути окремий закон, підписаний Президентом і буде план заходів, що стосується загалом формування безпекового середовища.

За результатами зуcтрічі, сторони домовилися про співпрацю та про подальші консультації. Зокрема Міністр запевнив американських колег INL, що вже за два тижні їм представлять напрацювання МВС у формуванні безпекового середовища.

Нагадаємо, що комплексний стратегічний план реформування нашої системи правопорядку, схвалений Президентом Володимиром Зеленським, має на меті дати відповідь на питання, яку Україну після війни ми будуємо. Державу, яка поважає своїх людей та яку поважають у світі. Державу, чий приклад життя шанують усі. Шлях до цього починається зараз. Починається в діях, особистих рішеннях кожного й кожної, хто воює, працює заради України та заради всіх українців.

Кожен елемент державної системи – органи правопорядку передусім – мають працювати так, щоб люди реально відчували безпеку й захищеність. Правоохоронці та система прокуратури – ключові в цьому.